Publikációk

A JÖVŐT ÉS AZ EREDMÉNYESSÉGET DÖNTÉSEINK BEFOLYÁSOLJÁK

A pandémia megmutatta, hogyan tudjuk biztosítani a gyártás és szolgáltatás működés-folytonosságát, és milyen mértékben tudunk igazodni az új piaci szükségletekhez az erőforrások átcsoportosításával. Ez a cikk megjelent a HVG.hu oldalán is.

"Adjatok egy szilárd pontot, hol lábamat megvethetem és kimozdítom helyéből a Földet" (Archimedes)

Míg a mesterséges intelligencián, önvezető gépjárműveken, a klímahelyzet megoldásán dolgozott a tudomány, 2020. év elején a pandémia lefékezte a világ fejlődését. “Ebben a krízishelyzetben a legtöbb iparág és vállalkozás küzdött a dolgozókért és a fennmaradásért. Számos területen kellett helytállnia azoknak a vállalkozásnak, ahol nem volt vészhelyzeti terv, vagy ahol volt stratégia, de további kihívásokkal szembesültek” – mondja Zentai Zsuzsanna, az idén 10 éves Framework Hungary Kft. ügyvezetője. “Meghatározza a vállalkozás sorsát az, hogy milyen mértékben képes biztosítani a termékelőállítás vagy szolgáltatásnyújtás működés-folytonosságát, vagy hogy az erőforrások átcsoportosításával milyen rugalmasan tud igazodni az aktuális piaci szükségletekhez” – hangsúlyozza a vezető.

A pandémia azonban előrébb is vitt bennünket. Hirtelen hibrid munkalehetőség vált kötelezővé az olyan vállalatoknál is, ahol ezt korábban ellenezték, racionalizáltabbá váltak a folyamatok és talán épp a pandémia okozta helyzetben éljük majd meg az innovációk még intenzívebb felgyorsulását is.

“A vállalkozások egyik legnehezebb feladata, hogy változatlan szolgáltatást nyújtsanak vagy új piacot teremtsenek változó piaci körülményekben, ezért ki kell alakítaniuk olyan saját megoldásokat, ahol a kockázatok és lehetőségek kezelésén keresztül elérhető az üzletmenet-folytonosság biztosítása” – mondja Zentai Zsuzsanna.

Egy 2021-es kutatás1 szerint, a gazdasági szereplők több, mint 2/3-ánál a jelenlegi ületi modell jelentős átalakuláson megy keresztül, és a kihívások ellenére 76%-ban optimistán vélekednek a jövőről. Az új piaci helyzet gyors lekövetését erősségeikben és lehetőségeikben látják, mint például a digitalizáció, innovációs képesség, erős partnerekkel való kooperálás, piacvezető szerep, személyzet, piac fejlődése, a hosszútávú szerződések és a tartalékok. A válaszadó felsővezetők önkritikusan szemlélik saját szerepüket, és a bizalmon alapuló foglalkoztatást a következő évek egyik legfontosabb sikerfaktoraként látják. A járványhelyzettel összefüggő hosszú távú hatásokat pedig a szabályozások, globális politika, autonóm rendszerek változásaiban, a számítástechnika fejlődésének gyorsulásában, a nanotechnológia, szintetikus biológia, klímaváltozás és smart város/-otthon területein vélik.

Egy továbbra is dinamikusan változó gazdaságban egyre fontosabbá válik, hogy (újra)definiálja a vállalat stratégiáját, a célokat, minél jobban bevonja a munkatársakat az innovációs folyamatokba, megerősítse a HR adminisztrációs és fejlesztési funkciókat annak érdekében, hogy hangsúlyozza a menedzsment bizalmát és elkötelezettségét, mérje és reagáljon az ügyfél és munkatársak visszajelzéseire, valamint alkalmazzon olyan KPI-okat, amelyek valós tükröt mutatnak a szervezetről a követelményekhez mérten.

Zentai Zsuzsanna szerint “ahhoz, hogy a vállalkozás alkalmazkodni tudjon az éppen aktuális körülményekhez, hosszú távra tervezett, folyamatosan ellenőrzött működést kell kialakítania, akut részmegoldások helyett. A FrameWork Hungary Kft. szakértőivel együtt pontosan ez a feladatunk, segítséget nyújtunk abban, hogy a vállalkozások a megfelelő eszközök birtokában hatékony válaszokat adjanak a kihívásokra, biztos alapokon induljanak újra és álljanak növekvő pályára.”

1 Richtwert Gmbh, Mayr PR, Patric Mathieu Singularité (2021)

Iroda:
H-1139 Budapest, Fáy u. 5. 
 
Telefon/mobil: +36203113838  
Fax: +36(1)700-2421  
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
időpont foglalás  calendar   

Copyright © 2011 - 2020 framework.hu. Minden jog fenntartva.
Weboldal üzemeltetője a FrameWork Hungary Kft.
adószám: 23280832-2-41

Adatvédelmi és Cookie tájékoztató

logo