Jogszabályok kezelése

A JOGSZABÁLYOK KÖVETÉSE ÉS KEZELÉSE                                              Kérje ajánlatunkat!
SOKKAL TÖBBRŐL SZÓL, MINT EGY LISTA AKTUALIZÁLÁSA                  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A jogszabályoknak való megfelelés kötelező a vállalkozások és szervezetek felé.

A bírságok elkerülésén és az ISO szabványok előírásain túl a jogszabályi megfelelőség biztosítja a biztonságos munkavégzést, folytonos üzletmenetet, vállalkozásának átláthatóságát és megbízhatóságát.

Több száz jogszabály létezik különböző témakörökben, ezek ismerete, a változások követése és az ezekből adódó feladatok megfogalmazása, elvégzése sok erőforrást vesz igénybe.

 

Ha figyelni, követni, értelmezni és alkalmazni kell jogi és egyéb követelményeket, melyhez Cégénél se kapacitás, se kompetencia nem áll rendelkezésre, kérje ajánlatunkat.

legal2
 
 
JOGSZABÁLYKÖVETÉS,
ISMERJE ÉS ÉRTSE A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK ELŐÍRÁSAIT
Az aktuális jogszabályok listáját megszerezni, még csak a kezdeti lépés ahhoz, hogy vállalkozása megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A jogkövetés alapja az érvényes és a vállalat tevékenységére releváns jogszabályok kigyűjtése. Ehhez szükséges az is, hogy folyamatosan nyomon kövesse a bekövetkező jogszabályi változásokat.
Az érvényes és hatályban lévő szabályzókat ezt követően értelmezni kell, pontosan milyen feladato(ka)t ró a szervezetre az előírás, és hogy azokat milyen módon lehet/kell megvalósítani?

 
 
JOGSZABÁLYOK BETARTÁSA
IGAZOLJA, HOGY BETARTOTTA A JOGSZABÁLYOK ELŐÍRÁSAIT   
Tehát a jogszabályok értelmezéséből adódó teendőket azonosítani kell, majd tudatosítani a szervezeten belül: kinek, mely területen, mi ezzel kapcsolatosan a feladata? Amennyiben lehetséges, szabályzatokat, belső előírásokat kell létrehozni, kiegészíteni vagy módosítani ennek érdekében.
Látni kell azonban azt is, hogy egy hatósági ellenőrzés vagy egy ISO audit kapcsán be kell tudni mutatni a jogszabályi megfelelést, azaz bizonyítani kell tudni, hogy az előírásnak megfelelően történik a vállalaton belül intézkedés.
 
 
MIT ÉS HOGYAN
VÁLLALUNK A JOGSZABÁLYKÖVETÉS SORÁN?
A FrameWork Hungary Kft. folyamatosan figyeli, követi, értelmezi a jogi és egyéb követelményeket, folyamatosan leköveti a változásokat és eldönti, hogy vállalkozására vonatkozik-e, és ha igen, milyen feladatokkal jár az adott szabályzó betartása.
Így Önnek annyi a feladata hogy a szervezeten belül az információkat továbbítsa, betartassa és következetesen számon kérje.
 
 
MIKOR
DOLGOZZON VELÜNK?
Ha szüksége van arra, hogy egy hozzáértő személy folyamatosan figyelje a jogszabályi változásokat és aki el is tudja dönteni, hogy vonatkozik-e a vállalatra az előírás, és ha igen, meg tudja fogalmazni, milyen feladatokkal jár. A FrameWork Hungary Kft. a következő tevékenységeket végzi el a jogszabálykövetés során:
 
- naprakész, aktuális jogszabálylistát kap
- munkaügy, fogyasztóvédelem, tűzvédelem, munkavédelem, környezetvédelem, energiaügy témákban
- a jogszabályváltozásokról értesítést küldünk a változás napján
- értesítést kap a listán szerepelő jogszabályok változásairól, hatályon kívül kerüléséről, illetve új jogszabály felvételéről a listára
- rendelkezésére bocsájtjuk a témához tartozó magyar és közösségi jogszabályok tematikus jegyzékét
- értelmezzük a jogi és egyéb szabályzók által megfogalmazott feladatokat
- javaslatot teszünk a jogszabályi előírások betartására és azok bizonyítására az esetleges ellenőrzések sikerességére tekintettel.
 
 
. 
1   1 1